Tehdasvahvistimen ohitus mihin tahansa ajoneuvoon. Minun kirjoitukseni. (2023)

Olen päättänyt kirjoittaa pienen kirjoituksen tehdasvahvistimen ohittamisesta, koska en ole nähnyt monia ympärillä (etenkään Lexuksen).

Mitä tarvitaan aloittamiseen:
Langanpoistajat
Lankaleikkurit
juotos (tai päittäisliittimet)
juotosrauta / ase / taskulamppu
sähköteippi
peruskäsityökalut ajoneuvon eri paneelien/osastojen ja vastaavien purkamiseen
kaiuttimen johto (määrä riippuu tehdasvahvistimen sijainnista. yleensä 50-75 ft. toimii)
jälkimarkkinakeskusyksikkö
kojelautasarja

Mitä tietoja tarvitaan ennen asennusta:
Tehdasvahvistimen sijainti
tehdas vahvistinOUTPUTjohdot. tuloilla ei ole tässä tilanteessa merkitystä

MUISTA IRROTTAA AKKU TÄYSIN!! POSITIIVINEN JA NEGATIIVINEN TERMINAALI!! IRROTA AKKU AUTOSTA!! - Tämä estää kaikki ongelmat tai komplikaatiot, jotka johtuvat kaikista vaiheista.

Johtojen kytkeminen uudelleen vahvistimen ohituksen jälkeen voi vahingoittaa tehdasvahvistinta, jälkimarkkinaradiota ja mahdollisesti ajoneuvoa. Muista noudattaa näitä ohjeita huolellisesti.

Aloita ensin tietämällä, missä tehdasvahvistimesi on. (Jos sijaintia ei tunneta, hyvä resurssi on jälleenmyyjä. Kerro heille, että harkitset sen vaihtamista ja haluat tietää sijainnin. Varmista ja vihjaa, että saatat pyytää heitä asentamaan sen ja/tai ostaa sen heiltä, ​​niin he tekevät sen ole enemmän kuin halukas kertomaan sinulle sijainnin.) Valitse, kummalla puolella (vahvistimen sijainnista riippuen) vedät johdot alas. Irrota nyt kaikki paneelit tehdasradion ja vahvistimen väliltä. Jos vahvistimesi on tavaratilassa, sinun on poistettava potkupaneelit, verhoilupaneelit, takaistuimet ja tavaratilan paneelit vahvistimen sivulta. Jos vahvistimesi on hansikaslokeron takana, sinun on poistettava hansikaslokero... Muista olla perusteellinen irrottaessasi paneeleita, koska tämä on osa, joka tekee siitä erinomaisen asennuksen tai epäonnistumisen. Haluat poistaa kaikki paneelit, jotta sinulla on runsaasti pääsyä johtojen työntämiseen, johtojen kytkemiseen, irroitukseen ja mikä tärkeintä, NÄHDÄ asioita!! Älä viivytä tässä osassa!!

Kun kaikki paneelit on irrotettu ja tehtaalla radioasemalta on vapaa tie vahvistimeen, on aika koota kaiutinjohto yhteen ja merkitä se vertailua varten. Leikkaa neljä yhtä pitkää. Aloitan yleensä arvioimalla ensimmäistä asettamalla kaiutinrullan ajoneuvon etuosaan ja kävelemällä taaksepäin. Joskus tällä reitillä on vähän ylimääräistä, mutta tässä tilanteessa on parempi olla enemmän kuin vähemmän. Jos tehdasvahvistin on istuimen alla tai hansikaslokeron takana, se on helppo levittää vain sen reitin pituudelta, jonka se tarvitsee kulkea, jotta saat käsityksen sen pituudesta. Kun olet selvittänyt pituuden, leikkaa vielä kolme lankapalaa, jotka ovat yhtä pitkiä kuin alkuperäinen. Nyt on neljä samanpituista johtoa. Jotta kaikki kytketään kunnolla, kun johdot on vedetty, ne on merkittävä oikein. Yleensä otan ensimmäisen johdon enkä merkitse sitä ollenkaan. Laita se sivuun. (Tämä nähdään johtona #1 - Vasen etukaiutinkanava - lisätietoja alempana) Ota toinen johto ja irrota se muusta. Merkitse langan toiselle puolelle lähellä päätä (muista käyttää PERMANENT MARKERIA). Teen yleensä "raidan" tai viivan kohtisuoraan lankaan, jotta se näyttää siltä. Varmista, että teet tämän johdon molemmissa päissä, ei vain toisessa. Näin se on tunnistettavissa molemmista päistä asennettuna. Nyt seuraavaksi merkitse kaksi "raitaa" toisessa päässä ja kaksi toisessa. Ja viimeinen saa kolme pistettä molemmista päistä. Tarkista vielä kerran varmistaaksesi, että merkinnät ovat oikein, eikä aiheuta sekaannuksia. Kun tämä on tehty, on aika järjestää johdot.

Yhdistä kaikki neljä johtoa. Ei ole väliä, mitä päitä käytetään. Järjestä ne kauniiksi ja yhtenäisiksi. Tartu teippiin ja aloita teippaus noin 2":n teippinauhalla noin 6" päähän, joka on niputettu yhteen ja jatka alaspäin noin 6-12" välein. Teipin viimeisen ja ensimmäisen palan tulee olla noin 6" päistä .

Seuraava askel on selvittää, mistä päästä aloittaa. Aloitan yleensä tehtaan radio/HU-paikasta ja syötän kaiutinjohdot matkustajan puoleisen aukon kautta suoraan alas matkustajan lattialaudan mattoa kohti.
Seuraava pätee vain, jos vahvistin on tavaratilassa/matkustajan istuimen alla: Matto on vedettävä ylös ja irti lattialaudasta, jotta se pääsee helposti alapuolelle (siksi kaikkien paneelien poistaminen oli niin tärkeää .) Kun olet maton alla, jatka alas ajoneuvon kylkeä ja vedä matto ylös matkan varrella ja työnnä lanka niin paljon kuin mahdollista.
Matkustajan istuimen alle: Istuin on irrotettava kokonaan vahvistimen ohitusta varten. Irrota istuimen pulttisuojukset (jos sellaisia ​​on) ja pultit, joilla istuin on kiinnitetty ajoneuvoon. Ole varovainen irrottaessasi istuinta, sillä istuimesta ajoneuvoon saattaa liittyä johtoja, jotka on irrotettava istuimen irrottamiseksi. Istuimen irrottamisen jälkeen vedä matto ylös ajoneuvon kyljen ja vahvistimen väliin ja vie kaiutinjohdot vahvistimen valjaisiin. Vedä kaikki löysät läpi ja varmista, ettet vedä liian tiukalle!
Loput tavaratilan johdosta kulkevat: Jatka alas ajoneuvon kylkeä ja vie johdot ajoneuvon sivulta takaistuimen alueelle. Etsi reikä (mieluiten olemassa oleva tehtaan sijainti), jonka läpi johdot voidaan lähettää, ja lähetä ne. Varmista, että mikään ei häiritse/törmää/vaurioita tai muuten aiheuta ongelmia johtoihin tai että johdot eivät aiheuta ongelmia takaistuinten asianmukaisessa uudelleenasennuksessa. Kun olet tavaratilassa, vedä johdot alas oikealle puolelle kaikkien paneelien takana (jonka pitäisi olla jo poistettu) ja vahvistimen tehtaan paikkaan, jossa vahvistimen johtosarjat jo ovat.

Tässä vaiheessa kaikki tarvittavat johdot on vedetty ja on aika liittää nämä johdot. Aloitetaan kytkentöjen helposta osasta, jälkimarkkinoiden johtosarjan puolelta. Selvyyden vuoksi uudet kaiutinjohdot kytketään suoraan jälkimarkkinoiden johtosarjan johtoihin.
Kaiutinjohtojen liitännät viitteeksi "merkintämenetelmäni" mukaan:
johto ilman jälkiä - FL (vasen edessä)
johto yhdellä merkillä - FR (oikealla edessä)
johto kahdella merkillä - LR (vasen takana)
johto kolmella merkillä - RR (oikea takana).
Jälkimarkkinoiden johtosarjan liitäntäviite:
FL - valkoinen(+) ja valkoinen/musta(-)
FR - harmaa (+) ja harmaa/musta (-)
LR - vihreä (+) ja vihreä/musta (-)
RR - violetti (+) ja violetti/musta (-)
Joten, kahdella edellä mainitulla viitteellä, tehtaan radiopaikan johdot on kytkettävä. Valitse, kumpi langan puoli on positiivinen, ja pysy siinä. Jos esimerkiksi kaiutinjohdossa on sellainen, jossa on punainen raita, valitse kunkin kaiutinjohdon tietty puoli edustamaan joko kaiutinliitännän positiivista puolta. Tai valitse se ilman punaista raitaa edustamaan positiivista. Sillä ei ole merkitystä, kumpi edustaa positiivista, kunhan teet sen muistiin ja pidät siitä kiinni kaikissa yhteyksissä. Tämä on tärkeää oikean napaisuuden saamiseksi.
Huomautus: Muista kytkeä virtaliitännät, kun teet kytkentöjä radiopaikan takana. Tämän prosessin jälkeen jälkimarkkinavaljaiden tulee olla täysin kytkettyinä, eikä niitä enää tarvita.

Kaikki tehdasvahvistimeen tällä hetkellä kytketyt johtosarjat voidaan nyt irrottaa, eikä niitä tarvitse kytkeä uudelleen paitsi erittäin harvoissa tapauksissa. Johtojen kytkeminen uudelleen vahvistimen ohituksen jälkeen voi vahingoittaa tehdasvahvistinta, jälkimarkkinaradiota ja mahdollisesti ajoneuvoa. Muista noudattaa näitä ohjeita huolellisesti.
Liitännät vahvistimeen on nyt tehtävä. Varmista, että nämä liitännät ovat tehdasvahvistimen lähtöjä. Kytkennät tulee tehdä samassa muodossa kuin radion takana olevan johtosarjan liittämisessä. Kun tehdasvahvistin ohitetaan pysyvästi, tehtaan johtosarjoista tarvittavat kaiutinjohdot voidaan leikata irti johtosarjasta ja johdottaa suoraan uusiin kaiutinjohtoihin, jotka on ajettu ja kytketty jälkimarkkinoiden johtosarjaan. Jos aiot mahdollisesti käyttää tehdasvahvistinta uudelleen, liitä tarvittavat johdot ja jätä johtosarjat irti. Käytä joko juotos- tai päittäisliittimiä, ja liitä uusi kaiutinjohto vertailujohdotuksen mukaisesti vastaavaan kaiutinjohtoon johtosarjassa. Jos vasemmalla etukaiuttimella on kaksi kaiutinta (eli erillinen oven kaiutinjohto ja erillinen kojelautakaiutin), jotka on kytkettävä samaan kanavaan jälkimarkkinaradiossa, kytke kaksi positiivista johdinta (auton puoli/johtimet liitettynä olemassa oleviin kaiuttimiin) ajoneuvossa) uuteen kaiutinjohtoon plus. Yhdistä kaksi negatiivia samalla tavalla. Näin kaikki vasemmat etukaiuttimet ovat oikealla kanavalla jälkimarkkinaradiossa. Jos jokin ajoneuvon kaiuttimista ei ole toivottu, kaiutin voi jäädä pois liitännöistä. Tee tämä kaikille kanaville/kaiuttimille. Älä käytä paljaita johtoja tai löysiä liitäntöjä, koska tämä voi aiheuttaa ongelmia. Kun johdotus on liitetty, puhdista kaikki sähköteipillä ja vaihda kaikki paneelit ajoneuvoon irrotuksen käänteessä.

Tehdasvahvistin tulee ohittaa edellä olevien toimenpiteiden mukaisesti ja kaikki kaiuttimet häivyttyvät/tasapainottavat kunnolla edestä/taka/vasemmalta/oikealta. GL ja pidä hauskaa!!

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 20/12/2023

Views: 5649

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.