Mikä on tehtaan vahvistimen ohitus? - Universal Amplifier Bypass Guide - ForAudioGeeks.Com (2023)

Mikä on tehtaan vahvistimen ohitus? - Universal Amplifier Bypass Guide - ForAudioGeeks.Com (1)

On melko yleistä, että saamme asiakkaita, joilla on ääniongelmia tehdasvahvistimien tai kaiutinhäiriöiden vuoksi, jotka vaativat vahvistimen ohituksen.

Joskus se on melko halpaa, toisinaan omistajan täytyy säästää vähän kattaakseen kustannukset. Kaikki riippuu tavasta, jolla valmistaja on rakentanut äänijärjestelmän.

On tärkeää ymmärtää, että kaikkia ääniongelmia ei voida ratkaista tehdasvahvistimen ohituksella. Hitto, kaikissa autoissa ei ole sisäänrakennettu tehdasvahvistin ohittaakseen ensiksi.

Ennen kuin aloitat, suosittelemme, että sinulla on kytkentäkaavio. Voi olla, että vahvistimeen on kytketty erittäin tärkeitä johtoja. Johdinkaavion avulla voit havaita nämä ennen kuin alat katkaista niitä.

Jos näet johtoja, jotka ovat tärkeitä tai joita et heti ymmärrä, kuten väyläjohtoja, ota yhteyttä paikalliseen autoääniliikkeeseen. Emme ole vastuussa ongelmista, jotka ilmenevät tämän oppaan käytön jälkeen.

Miksi sinun pitäisi ohittaa vahvistimesi?

On muutamia syitä, miksi sinun on ohitettava tehdasvahvistin. Yleisin liittyy siihen, että tehdasvahvistin ei tuota tarpeeksi laatua, menee huonosti tai suosikkimme; kaiutin on räjähtänyt ja sitä on lähes mahdoton löytää.

Tässä on nopea luettelo paikoista, jotka kannattaa tarkistaa, kun tehdasvahvistimella varustetussa ajoneuvossa on ääniongelmia. Tämä ilmoittaa myös, jos tehdasvahvistimen ohitus saattaa olla tarpeen:

OngelmaTarkastettavat paikatTarvitaanko vahvistimen ohitusta?
Kaiutin puhallettuKaiutin, johdotus vahvistimessa ja kaiutinTodennäköisesti, jos radio ei ole syynä
Ei ääntä ollenkaan (tai erittäin vähän)Todennäköisesti, jos kaiutin tai johdot ovat kunnossaErittäin todennäköistä
Normaalia enemmän vääristymiä ajan myötäTarkista maadoitus vahvistimesta ja radiostaTodennäköisesti, jos radio ei ole syynä
Parempaa äänenlaatua etsimässäEi vaadi tarkistustaErittäin todennäköistä
Subwooferin lisääminenEi vaadi tarkistustaEi todennäköistä (käytä High Low -muunninta)

Mikä on tehdasvahvistimen ohitus?

Yksinkertaisesti sanottuna tehdasvahvistimen ohitus on olennaisesti tehdasvahvistimen tai sen toimintojen poistaminen ajoneuvosta.

Yrität lähettää ääntä radiostasi suoraan puhelimeesikaiuttimetilman vahvistusprosessia. Muista, että vahvistin on stereosi ja kaiuttimiesi välissä.

On asioita, jotka on otettava huomioon ennen vahvistimen irrottamista, kuten:

 • Onko sinulla oikeat työkalut?
 • Mikä syy sinun on poistaa se
 • Asennatko toisen vahvistimen tilalle?
 • Onko sinulla oikea johtokaavio?
 • Pidätkö äänituotteita, jotka saattavat tarvita vahvistinta?

Katso luettelo tähän työhön tarvitsemistasi osista:Vahvistimen ohitus, vianmääritys ja asennussivu.

Mitä työkaluja tarvitset vahvistimen ohitukseen?

Mitä tarvitsetMiksi tarvitset sitä?
Digitaalinen yleismittariDigitaalinen yleismittari
LankaleikkuritJohtojen leikkaamiseen
LanganpoistajatJohtojen kuorimiseen
Puristimet (jos ei juottamista)But-liittimien puristamiseen
Tone GeneratorTestaaksesi, onko kaiuttimet kytketty oikein
SähköteippiJohtojen puhdistamiseen ja juotoskohtien peittämiseen
VetoketjutSäilytä johtoja turvallisessa paikassa
Mutta liittimet Jos et käytä juotoskolvijohtojen kytkemiseen, jos et käytä juotetta
9 lanka (Speed ​​Wire)Johtojen ohjaamiseen, jos tulo ja lähdöt ovat kaukana toisistaan

Mistä löydän tarvitsemani osat?

Otimme itse asiassa jonkin aikaa, kävimme läpi työkalumme ja pohdimme työkaluja, joita käytämme vahvistimen ohituksen suorittamiseen. Löysimme melko pitkän listan ja huomasimme melko nopeasti, että meidän on kerrottava teille, miksi ne ovat tärkeitä ja milloin niitä tulee käyttää.

Tulee syvällisyytemmeVAHVISTIMEN OHITUS-, ASENNUS- ja VIANMÄÄRITYSSIVU. Selvitimme, milloin kutakin työkalua tulisi käyttää ja mistä ostaa niitä, kun niitä tarvitset!

Kuinka tehdä tehdasvahvistimen ohitus

Poista radio

Irrota radio, jotta voit tarkistaa johdotuksen neljättä vaihetta varten. Tämä auttaa myös pitämään tehdasradion suojassa sähköjärjestelmästä. Tämä on hyvä idea, jos aiot asentaa myös jälkimarkkinastereon.

Mikä on tehtaan vahvistimen ohitus? - Universal Amplifier Bypass Guide - ForAudioGeeks.Com (2)

Locating the factory amplifier

Ota yhteyttä paikalliseen jälleenmyyjään tai tee nopea Google-haku löytääksesi tehdasvahvistimesi.

Meillä on kaupoissa paljon resursseja, joita käytämme johtojen ja erilaisten esineiden paikallistamiseen ajoneuvossasi, joten ymmärrämme, että sinulla ei ole näitä työkaluja. Google on tullut minulle kytkimeen useammin kuin osaan laskea.

Kun olet löytänyt vahvistimen, katso sen sijaintialuetta ja suunnittele johdotus. Lisäksi, jos aiot asentaa uuden vahvistimen tehtaan tilalle, tämä olisi hyvä aika suunnitella asennuspaikka!

Valjaiden tarkistus

Kun olet löytänyt vahvistimen johtoliittimet, tarkista ne mahdollisten vaurioiden varalta.

Seuraava tehtäväsi, jos päätät hyväksyä sen, ontunnista tehosi ja maasijohdot. Tämä edellyttää, että asetat digitaalisen yleismittarin jännitteen tasavirta-asetukselle.

Kun olet tehnyt sen, ala tarkistaa vastaavien johtojen värit, jos löydät ne, tämä on hyvä osoitus siitä, että olet löytänyt kaiutinjohdot! Jos ei, ei hätää, me löydämme heidät.

Mikä on tehtaan vahvistimen ohitus? - Universal Amplifier Bypass Guide - ForAudioGeeks.Com (3)

Tulo- ja lähtöjohtojen paikantaminen

Tulojohdotovat äänijohdot, jotka tulevat stereosi takaa ja lähettävät äänen vahvistimeen.

Lähtöjohdotovat vahvistimestasi tulevat johdot, jotka lähettävät ääntä kaiuttimiisi.

 • Ensimmäinen asia on tunnistaa virtajohdot. Käännä digitaalinen yleismittari kohtaan "Jännite tasavirtaasetus.
 • Aseta negatiivinen anturi ajoneuvon kiinteään "maahan", kuten maalaamattomaan pulttiin tai mihin tahansa maalaamattomaan metallipintaan. (yritä pysyä poissa pienistä hitsatuista metallipaneeleista).
 • Käytä lukuanturia tutkiaksesi niitä sisältävän johtosarjan paksummat johdot. Kun mittarisi näyttää 12V tai enemmän, olet löytänyt virtajohdon. (kirjoita väri muistiin)
 • Laita nyt se anturi virtajohtoon ja käytä mustaa mittaamaan muut paksummat johdot kyseisessä johtosarjassa. Kun mittarisi näyttää 12 V tai enemmän, olet löytänyt tehtaan maadoitusjohdon. (kirjoita väri muistiin)

Kun olet tunnistanut virtajohdot ja kirjoittanut ne muistiin, on aika etsiä tulo- ja lähtöjohdot.

 • Aloita sijoittamalla radion johtosarja kojelaudan onteloon, jossa irrottamasi radio oli. Stereosta irrottamasi johdot voivat sisältää kaikki tarvitsemasi johdot.
 • Yritä löytää stereojohtosarjan johdot, jotka vastaavat vahvistimen johtoja. Jos löydät sopivan sarjan johtoja, muista mitata ne monimittarilla, joka on asetettu "jatkuvuus".
 • Jos et näe vastaavia johtoja, ei hätää! Sinun tarvitsee vain tehdä vähän enemmän työtä.

Sinun on aloitettava perusasioista, jos et löydä sopivaa paria. Tätä varten sinun on asetettava yksi antureistasi johonkin radion johtosarjan pienemmistä johdoista.

Kun anturi on kiilattu radioon kytkettyyn johtosarjaan, voit aloittaa vahvistimeen kiinnitettyjen johtojen mittaamisen yksitellen.

 • Käytä toista mittapäätä kunkin vahvistimen johtosarjan johdon mittaamiseen sen ollessa irrotettuna. Yleismittarin kanssa
 • Siirry johdosta toiseen vahvistimen johtosarjassa, kun mittari on asetettu "jatkuvuus"-asentoon. Kun olet löytänyt osuman, kuulet piippausäänen.
 • Kun kuulet tämän äänen, muista kirjoittaa muistiin tuon johtosarjan pistokkeen väri ja merkitä se "TULOVALJAAT". Sinä löysit sen!

Nyt kun olet löytänyt syöttöjohtosion aika siirtyä toiseen pistokkeeseen.

Jos vahvistimessasi oli vain yksi pistoke, sekä tulo- että lähtöjohdot ovat tässä johtosarjassa. Jos sinulla on useita pistokkeita (useampi kuin yksi), sinun on siirryttävä toiseen johtosarjaan seuraavaa vaihetta varten.

Kaiuttimen kaiutinjohtojen tarkistaminen

Tässä vaiheessa sinun on tarkistettava vahvistimen johtosarjan kaiutinjohdot (lähtöjohdot). Tämä voidaan tehdä kahdella eri tavalla.

Ensimmäinen tapa on– Irrota kaikki kaiuttimet ja kirjoita muistiin kunkin kaiuttimen kaiutinjohtojen värit ja johtojen sijainti.

Kun kaiuttimet on poistettu, voit suorittaa jatkuvuuden tarkistuksen vahvistimen johtosarjan mittarilla varmistaaksesi. Tämä löytää sinulle johdot, jos johdot eivät täsmää.

Kun olet varmistanut kaikkien kaiutinjohtojen jatkuvuuden vahvistimessa, liitä kaikki laitteet aloittaaksesi vaiheen testauksen.

Asenna nyt kaiuttimet uudelleen– Sinun on asennettava kaiuttimet takaisin paikoilleen. Jokaiselle kaiuttimelle on 2 johtoa, ongelmana on, että emme tiedä kumpi on negatiivinen tai positiivinen.

Nyt voit asentaa uudet kaiuttimet!

Varmistusvaihe on oikea

Mikä on tehtaan vahvistimen ohitus? - Universal Amplifier Bypass Guide - ForAudioGeeks.Com (4)

Tätä seuraavaa vaihetta vartentarvitset sävygeneraattorin, ne eivät ole kalliita, ja ne löytyvät Amazonista melko halvalla. Tämän äänigeneraattorin avulla voit selvittää, mikä kaiutinjohto on negatiivinen ja mikä positiivinen. Tämä tehdään jokaiselle ajoneuvon parille.

Kun kaikki kaiuttimesi on kytketty, siirry pistokkeeseen, jonka määritit lähtöliittimeksi edellisessä osiossa, ja käytä äänigeneraattoria lähettääksesi pulssin jokaiselle kaiuttimelle. Ennen kuin teet tämän, sinun tulee:

 • Tunnista edellisessä osiossa löytämäsi lähtöjohdot.
 • irrota lankavaippa noin puoli tuumaa noista langoista.
 • Kiinnitä äänigeneraattorin positiivinen anturi yhteen johtoon ja negatiivinen anturi toiseen.
 • paina äänigeneraattoripainiketta, joka lähettää pop-äänen kaiuttimeen.
 • Sen poksahduksen aikana äänigeneraattorin pitäisi näyttää vilkkuvaa valoa
 • Jos valo, joka vastaa "VAIHEESSA” kirjoita ylös, minkä vahvistimen johtosarjan johdon olet liittänyt negatiiviseen ja positiiviseen anturiin.
 • Täytä tämä kaikille kaiuttimille.

Kytkentöjen tekeminen johtosarjaan

Nyt kun olet löytänyt oikeat tulo- ja lähtöjohdot ja olet kirjoittanut ne muistiin, voit alkaa tehdä liitäntöjä vahvistimen sijainnista.

 • Aloita leikkaamalla johdot yksitellen pistokkeista. Jätä pistokkeeseen vähintään 4 tuumaa johtoa. Varmista, että suljet tai teippaat virta- ja maadoitusjohtojen päät pistokkeessa välttääksesi radion oikosulun.
 • Kuori noin puoli tuumaa kustakin johdosta yhteyden muodostamiseksi.
 • Jos käytät mutta liittimet alkavat tehdä liitäntöjä ja puristaa johtoja.
 • Jos käytät juotetta, kierrä vastaavat johdot yhteen.
 • Vedä kierrettyä paria hieman varmistaaksesi oikean liitännän ja juota ne sitten.

Asenna nyt stereosi ja testaa ääntä. Jos se kuulostaa hyvältä, teit sen!

FAQs

Can you bypass factory amplifier? ›

Bypassing the factory amp takes a little more work because you have to run the bypass harness to the factory amp, which is often located in some other part of the car. It's usually worth the extra effort because you'll get better sound from your new stereo, even if you're keeping those factory speakers.

What is a bypass amplifier? ›

A home theater bypass is a feature found on high-end integrated amps used in home theater systems. It is used to connect an external two-channel stereo system with a surround sound home theater system via RCA. This feature allows you to bypass all of the complex digital processing of the integrated amplifier.

How to connect two amplifiers to one speaker? ›

Connecting two amplifiers to one source with an amplifier switch. This is the method you use if you want to connect multiple amplifiers to one speaker or a pair of speakers using a single amp at a time. An amplifier switch is a simple box that allows you to switch from one amplifier to another.

How do I bypass amp protection mode? ›

For some models, you have to unplug the amplifier to turn it off for a few minutes. This will reset the internal memory of the amp and get it out of protect mode after you restart it. In case, if it is still in that mode, then check the manual or contact your manufacturer for any troubleshooting tips.

Can a amplifier work without a fuse? ›

However, it is important to note that without a fuse, the amp will be unprotected from any sort of power surges. This means that if there is a power surge, the amp could be damaged. Therefore, it is generally not recommended to use an amp without a fuse.

What do bypass capacitors help with? ›

What is a bypass capacitor? A bypass capacitor is used to prevent noise from entering the system by bypassing it to the ground. It is connected between the supply voltage (Vcc) and ground (GND) pins to reduce power supply noise and voltage spikes on the supply lines.

What does bypass do in audio? ›

Definition & Citations: Source direct, also known as tone defeat or bypass is a sound engineering term. It describes a feature on a piece of audio equipment which allows the audio effect such as bass and treble controls to be bypassed, leaving the sound unaltered by the equipment.

What is the purpose of bypass capacitor in amplifier? ›

A bypass capacitor is added to an amplifier circuit in order to allow AC signals to bypass the emitter resistor. This effectively removes it from the output gain equation resulting in an increase to the amplifiers AC gain.

How do I know if my amp is messed up? ›

Connect the amp to a working pair of speakers.

Turn up the volume to see if anything changes. Fixing any wiring and mounting issues solves sound problems if your amp still works. Radio silence from a good pair of speakers is a good sign that your amp needs to be replaced.

Can you run 2 speakers off 1 channel amp? ›

There are only really two ways to connect 2 speakers to one amplifier – either in parallel or series. If each speaker has an impedance of 8 ohms or more, then you can generally connect them in parallel. If each speaker has an impedance below 8 ohms, you should wire them in series.

How do I bridge an amp to another amp? ›

Below is how to connect your two amps to the crossover.
 1. Attach a connection wire into the crossover's high-frequency output port.
 2. Plug the other end of the same wire into the amplifier's input port designed to drive the high-frequency speaker.
 3. Plug another connection wire to the crossover's low-frequency output port.
Oct 6, 2022

How many speakers can be connected to one amplifier? ›

In the case of a general low impedance power amplifier, two speakers or four speakers can be used with one amplifier. However, depending on the venue, more speakers may be required.

Can I use factory amp with aftermarket? ›

Whether your factory amp has all-analog or digitally controlled inputs, you can use its powered output signals for your aftermarket amp's inputs. This way, each channel of your new amp will play whatever the old amp channel was playing.

Can a sound system work without an amplifier? ›

Unless your source device has a built-in amplifier, you don't. Speakers need a certain level of power to operate and passive speakers need an amplifier.

Can I use factory speaker wires with amp? ›

High power amps need bigger wires. For amps with more than 75 watts RMS of output per channel, it might be better to go ahead and run new 14- or 16-gauge speaker wires directly from the amplifier to each speaker. Factory speaker wires are very thin, with high electrical resistance.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Roderick King

Last Updated: 29/12/2023

Views: 5647

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Roderick King

Birthday: 1997-10-09

Address: 3782 Madge Knoll, East Dudley, MA 63913

Phone: +2521695290067

Job: Customer Sales Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Embroidery, Parkour, Kitesurfing, Rock climbing, Sand art, Beekeeping

Introduction: My name is Roderick King, I am a cute, splendid, excited, perfect, gentle, funny, vivacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.