Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (2023)

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (1)

  • Kaukokartoitus

Jakaa:

  • Linkki kopioitu!

Elämme upeaa aikakautta, jolloin uusimmat ilmaiset satelliittikuvat Maasta ovat kaikkien tutkia haluavien saatavilla. Kuitenkin, koska siellä on niin monia online-palveluntarjoajia, voi olla vaikea löytää sitä, joka sisältää tarvitsemasi tiedot. Siksi olemme koonneet kuratoidun luettelon parhaista ilmaisista satelliittikuvaalustoista, joista jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka on mukautettu tiettyihin tarpeisiin. Etsitpä reaaliaikaista suoratoistoa nykyisestä satelliittidatasta, historiallisista arkistoista tai korkearesoluutioisista kuvista tieteellistä tutkimusta tai henkilökohtaisia ​​projekteja varten, palveluntarjoajaluettelomme auttaa sinua navigoimaan saatavilla olevien ilmaisten satelliittikuvien tietovaihtoehtojen joukossa.

USGS EarthExplorer: vapaasti käytettävät satelliittikuvat

USGS-virastolla on pisin ennätys ilmaisten GIS-tietojen (ilmaisten satelliittikuvien, antennien ja UAV-tietojen) keräämisessä, joka on saatavillaEarthExplorer(EE).

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (2)

Kuvia. Ilmaisten satelliittikuvien valikoima EarthExplorerissa on valtava, optisista ja tutkadatasta sääsatelliittikuviin ja digitaalisiin korkeuskarttoihin. Tämän palveluntarjoajan avulla löydät 40 vuoden ajalta ilmaisia ​​satelliittikuvia USGS-NASA Landsat -tehtävistä ja monenlaista tietoa muista NASAn etäantureista (Terra ja Aqua MODIS, ASTER, VIIRS jne.). Palveluntarjoaja tarjoaa myös ilmaisia ​​tietojoukkoja yhteistyössä ISRO:n (Resourcesat-1 ja 2), ESA:n (Sentinel-2) kanssa ja joitain kaupallisia korkearesoluutioisia satelliittikuvia (IKONOS-2, OrbView-3, historialliset SPOT-tiedot).

Hae. Palveluntarjoajan avulla voit rajata ilmaisten satelliittikuvien hakua alueen, päivämäärän ja pilvipeitteen mukaan. Kaikki löydetyt laatat voidaan kätevästi esikatsella yksitellen tai kaikki kerralla.

Vakioalueen (AOI) valintavaihtoehtojen (osoite, koordinaatit, tiedostojen lataus tai piirros) lisäksi palveluntarjoajan käyttöliittymä tarjoaa ominaisuuspohjaisen haun, jota on melko hauska testata. Löydät ilmaiseksi kaikki mahdolliset ominaisuudet, jopa vähemmän yleiset – kuten muinaiset tiet tai haudat – kaikkialta maailmasta.

ladata. Jos haluat ladata suuria määriä USGS:n ilmaisia ​​satelliittikuvia Maasta kerralla, sinun on asennettava joukkolataussovellus. Anturista riippuen voidaan ladata erilaisia ​​ilmaisia ​​datatuotteita (Tasot 1-3, luonnonväri- ja lämpökuvat jne.).

Analyysi. Palveluntarjoajan käyttöliittymää voidaan käyttää vain haku-, esikatselu- ja ilmainen GIS-tietojen lataamiseen. Jos haluat analysoida haetut satelliittitiedot, tarvitset erikoisohjelmiston.

EarthExplorer on kiistaton johtaja ilmaisten satelliittikuvien tarjoajien joukossa datavalikoiman suhteen, mutta se ei ole käyttäjäystävällisin varsinkaan ei-asiantuntijalle. Voi kestää hetken ennen kuin tutustut kaikkiin painikkeisiin, valikkovaihtoehtoihin ja tietokokonaisuuksiin, jotka ovat saatavilla palveluntarjoajan alustalla. Varaudu siis siihen, että ensimmäinen tarvittavien satelliittitietojen etsiminen voi olla melko aikaa vievää.

EOSDA LandViewer: ilmainen pääsy satelliittikuviin

EOSDA LandVieweron GIS-tietokanta, jossa on helppokäyttöinen käyttöliittymä, joka tarjoaa ilmaisen pääsyn yleisimmin käytettyihin avoimen datan satelliittikuviin, tarjoaa ilmaisia ​​esikatseluita korkearesoluutioisista satelliittikuvista, joiden avulla voit valita ja tilata vain tarvitsemasi. sisältää laajat analyyttiset työkalut.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (3)

Kuvia. EOSDA LandViewer tarjoaa sekalaisia ​​maailmanlaajuisia satelliittikuvia. Voit saada uusimmat ilmaiset satelliittikuvat Landsat 7:stä, Landsat 8:sta, Sentinel-1:stä, Sentinel-2:sta, CBERS-4:stä, MODIS:sta, ilmatiedot NAIP:stä taihistoriallisia satelliittikuviaLandsat 4:stä ja Landsat 5:stä.

Alustalla voit myös etsiä ja esikatsella ilmaisia ​​korkearesoluutioisia kaupallisia satelliittikuvia maailman parhailta palveluntarjoajilta ennen kuin päätät, mitkä kappaleet haluat ostaa. Joitakin sieltä löytyviä korkearesoluutioisten satelliittikuvien tarjoajien tietosarjoja ovat Kompsat-2, Kompsat-3, Kompsat-3A, SuperView-1, SuperView-2, SuperView-3, SuperView-4, Gaofen-1, Gaofen- 2, Ziyuan-3, GEOSAT-2 ja TripleSat; theparas tilaresoluutioon jopa 40 cm pikseliä kohden.

Hae. Haku on hyvin yksinkertaista ja suoraviivaista: kun olet määrittänyt kiinnostavan alueen jollakin useista vaihtoehdoista (mukaan lukien tiedostojen lataus), valitse anturin tyyppi ja valitse päivämäärät. Lisäksi voit vapaasti käyttää pilvipeittoprosentti-, auringonkorkeus- ja AOI-peittoprosenttisuodattimia. Muista tallentaa kiinnostava alue ja tilata uusia kohtauksia saadaksesi ilmoituksia uusimmista satelliittikuvista, jotka ovat käytettävissä ilmaiseksi, valitsemasi alueella.

ladata. Mitä tulee tietojen lataamiseen, EOSDA LandViewerilla on paljon tarjottavaa. Oletetaan, että olet tullut hakemaan ilmaista Sentinel-satelliittikuvia. Mitä vaihtoehtoja sinulla on? Ensin voit ladata ilmaisen täyden tai manuaalisesti rajatun Natural Color Sentinel -kuvan JPEG-, KMZ- tai GeoTIFF-muodossa. Jos tarvitset vain tiettyjä spektrikaistoja, käytä Analyyttinen lataus -välilehteä saadaksesi vain ne, joita käytät. Ja kolmas vaihtoehto on ladata käsitelty kuva: kaistayhdistelmä tai laskettu indeksi.
Jos et halua tallentaa satelliittitietoja tietokoneellesi, käytä WMS-ominaisuutta virtaviivaistaaksesi sen työpöydän GIS-ohjelmistoon.

Analyysi. Toisin kuin useimmat ilmaisten satelliittikuvien tarjoajat, EOSDA LandViewer mahdollistaa löytämiesi tietojen välittömän visualisoinnin ja analyysin. Yli 20 oletuskaistayhdistelmää ja -indeksiä, kuten NDVI, NBR ja SAVI, rasterilaskin kaltainen mukautettu indeksin rakentaja, aikasarjaanalyysi, klusterointi, muutosten havaitseminen ja monet muut työkalut on tarkoitettu auttamaan poimimaan arvoa satelliittitiedoista ilmaiseksi. .

EOSDA LandViewer on paras ilmainen reaaliaikainen satelliittikuvan tarjoaja GIS-aloittelijoille ja muiden alojen (maatalous, metsätalous, rakentaminen, kaivos, viestintä, ympäristönsuojelu) asiantuntijoille, jotka eivät käytä erityisiä GIS-ohjelmistoja ja etsivät päivitettyjä satelliittitietoja Mukana nopea ja tarkka analytiikka.

Copernicus Data Space -ekosysteemi: ajantasaiset satelliittikuvat ilmaiseksi

Pääsy kaikkiin ilmaisiin Sentinel-tietoihin sekä uusiin visualisointi- ja käsittelytyökaluihin on nyt saatavilla osoitteessaCopernicus Data Space -ekosysteemi, joka otettiin käyttöön tammikuussa 2023. Copernicus Open Access Hubista (entinen "Sentinels Scientific Data Hub") siirtynyt ESA:n ekosysteemi pystyy sammuttamaan kenen tahansa Sentinel-tietojen janoon maksutta.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (4)

Kuvia. Tällä hetkellä palveluntarjoaja tuo käyttäjille ajantasaisimmat ilmaiset satelliittikuvat kaikista aktiivisista Sentinel-laitteista: tutkatiedot Sentinel-1:stä, optista monispektristä Sentinel-2-dataa, Sentinel-3-maatuotteet ympäristön seurantaan sekä ilmakehän ja ilmanlaatua. tiedot Sentinel-5P:stä.

Hae. Koska Copernicus Hubin käyttöliittymä väistää Copernicus Browserin, ei-asiantuntijoiden on nyt helpompi löytää ilmaisia ​​satelliittitietoja tältä palveluntarjoajalta. Käyttäjät voivat aloittaa valitsemalla joukon haluttuja satelliittitehtäviä ja sitten rajata valintojaan edelleen käytettävissä olevilla suodattimilla. AOI voidaan luoda käyttäjän valitsemasta rajauslaatikosta tai polygonista tai tuoda vektorigeometriaa sisältävästä tiedostosta. Kaikki Copernicus-selaimen ominaisuudet ja satelliittitietojoukot eivät kuitenkaan ole nyt käytettävissä.

ladata. Selaimessa on mahdollista ladata ilmaisia ​​satelliittikuvia muutamalla eri tavalla. Yksi niistä antaa sinun tallentaa tietyn visualisoinnin tai käyttäjän luomat tasot ilmaiseksi.

Analyysi. Selain tarjoaa ilmaisen visuaalisen esityksen hakutuloksista. Siinä on myös useita tila-analyysin helpottavia ominaisuuksia. Joitakin esimerkkejä ovat tiettyjen paikkojen kiinnittäminen, kahden pisteen välisten etäisyyksien mittaaminen ja kahden valokuvan vertailu.

Copernicus Data Space Ecosystemia voidaan suositella kaikkien Sentinelsin ilmaisten päivitettyjen satelliittikuvien toimittajaksi. Sillä välin sinun pitäisi kuitenkin olla valmis toimimaan tämän palveluntarjoajan testaajana, kun uusi ekosysteemi on vielä lapsenkengissään.

Sentinel Hub: Laadukkaat satelliittikuvat useista lähteistä

Sentinel Hubia voidaan pitää vapaan pääsyn tarjoajana laajaan valikoimaan avoimen lähdekoodin satelliittikuvatietoja kahden palvelunsa kautta:EO-selainjaSentinel leikkikenttä.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (5)

Kuvia. EO Browser sisältää noin tusinaa keski- ja matalaresoluutioista ilmaista satelliittikuvasarjaa, mukaan lukien täydelliset arkistot kaikista Sentinel-tehtävistä, Landsat 5-8-, MODIS-, Envisat Meris-, Proba-V- ja GIBS-tuotteista. Sentinel Playground puolestaan ​​sisältää satelliittikuvamosaiikin maapallosta, joka on johdettu Sentinel-2:sta, Landsat 8:sta, MODIS:sta tai DEM:stä.

Hae. Molempien palveluntarjoajien palveluissa on intuitiivinen käyttöliittymä ja kätevät hakuvaihtoehdot. EO Browser tarjoaa ilmaiseksi kaikki perushakusuodattimet helpottaakseen satelliittitietojen löytämistä. Ainoa varoitus on, että jotkin tietojoukot renderöidään vain tietyssä mittakaavassa; Esimerkiksi Landsat-kuva alkaa näkyä vasta 20 km:n zoomauksella.

ladata. Sentinel Playgroundin avulla voit hankkia osia mosaiikista (JPEG); EO Browser mahdollistaa täysresoluutioisten valokuvien lataamisen eri muodoissa (JPEG, KMZ, GeoTIFF) tai erillisissä vyöhykkeissä ja kaistayhdistelmissä.

Analyysi. EO Browserissa on työkalut ilmaisiin satelliittikuvien visualisointiin ja analysointiin. Esimerkiksi Sentinel-2-kuvalle voit valita yhden yhdeksästä kaistayhdistelmästä ja indeksistä sekä luoda oman. Se voi myös luoda aikasarjoja, mutta verrattuna muiden palveluntarjoajien palveluihin (esim. EOSDA LandViewer), se ei anna sinun visualisoida kaikkea käytettyä dataa.

EO Browser on helposti hallittava verkkopalvelu, jossa on kunnollinen valikoima ilmaisia ​​keskiresoluutioisia satelliittikuvia. Yksi sen eduista on kyky analysoida ja visualisoida tietoja. Sentinel Playground on enemmän ilmainen palvelu, jonka avulla voit pitää hauskaa maailman satelliittikuvien mosaiikien tutkimiseen ja jakamiseen.

NASA Earthdata Search: Pääsy historiallisiin ja viimeaikaisiin satelliittikuviin ilmaiseksi

NASAnEarthdata-hakutarjoaa online-käytön useisiin NASAn EOSDIS (Earth Observing System Data and Information System) -satelliittitietojen kokoelmiin.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (6)

Kuvia. Earthdata Searchissa löydät joukon ilmaisia ​​NASA:n maatieteellisiä tietoja eri lähteistä, kuten satelliiteista, lentokoneista, kenttämittauksista ja muista ohjelmista. Tämän tarjoajan "Alustat"-välilehdellä olevien ilmaisten reaaliaikaisten ja historiallisten satelliittikuvien määrä on vaikuttava: Aqua ja Terra, ENVISAT, GOES, NOAA-satelliitit, METEOSAT, Suomi-NPP, Nimbus, CALIPSO, Landsat ja paljon muuta ilmaista GIS-tietoa, joka mahdollistaa ilmakehän, ympäristön, valtameren ja meren, maanpeitteen, kasvillisuuden, jääpeitteen ja topografian tutkimisen.

Hae. Tarvitset paljon kärsivällisyyttä oppiaksesi navigoimaan ja löytämään ilmaisia ​​satelliittikuvia Earthdata Search -palvelun avulla. Jokaisesta GIS-tiedonkeruusta on opetusohjelmia ja yksityiskohtaisia ​​kuvauksia, mutta niistä ei ole juurikaan apua, ellet tiedä tarkalleen mitä etsit. Satelliittikuvien (rakeiden) valinta pitkästä kokoelmista, jotka vastaavat hakuehtojasi, vaikuttaa erityisen vaikealta käsittää. Mutta palveluntarjoajan ilmaisten tietojen monimuotoisuus kompensoi tämän haitan.

ladata. Tietojoukosta riippuen ilmaisten satelliittikuvien lataaminen voi vaatia muutaman ylimääräisen napsautuksen tiettyjen sovellusten hyväksymiseksi. Myöskään kaikkia palveluntarjoajan ilmaisia ​​tietoja ei voida esikatsella ennen tietokoneelle tallentamista.

Analyysi. Valitettavasti tällä palveluntarjoajalla ei ole sisäänrakennettuja analysointityökaluja.

Earthdata Search on todella ilmaisten NASA:n Maanhavainnointitietojen valtameri, johon tutkija tai tiedemies voi sukeltaa. Se ei kuitenkaan ole paras ilmainen satelliittikuvien tarjoaja amatööreille, jotka voivat aloittaa käyttäjäystävällisemmistä tiedontarjoajista ja todennäköisesti palata siihen myöhemmin täyttääkseen aukot.

INPE-kuvaluettelo: portugalilainen portaali korkealaatuisilla satelliittikuvilla

Brasilian kansallisella avaruustutkimuksen instituutilla (portugaliksi INPE) on oma online-luettelo ilmaisista nykyisistä ja historiallisista satelliittikuvistaBertachini de Almeida Prado, A. F. (2011). Lyhyt historia Brasilian kansallisen avaruustutkimusinstituutin akateemisesta toiminnasta. Journal of Aerospace Technology and Management, 3(1), 5-12.. TheINPE-kuvaluettelosisältää lähes kaksikymmentä ilmaista satelliittitietokokoelmaa maanpeitettä, kasvillisuutta, vesivarojen seurantaa ja säähavaintoja varten.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (7)

Kuvia. INPE Image Catalog on ilmainen satelliittikuvien toimittaja, joka tarjoaa vain Etelä- ja Keski-Amerikan ja Afrikan karttoja. Palveluntarjoaja sisältää satelliittidataa Brasiliasta ja Kiinan yhteisestä CBERS-4-operaatiosta sekä Yhdysvaltojen, Iso-Britannian ja Intian maanhavainnointitehtävistä: Aqua, Terra, Landsat-8, ResourceSat, Suomi-NPP, DEIMOS ja UK-DMC 2 Lisää ilmaisia ​​GIS-tietosarjoja CBERS-2-, Landsat 1-3-, 5- ja 7 -satelliiteista löytyy niiden hieman vanhentuneen näköisestä maarekisteristä.

Hae. Tämä ilmainen luettelo on yksinkertainen ja lakoninen. Haku voidaan kätevästi rajoittaa tiettyihin maihin/alueisiin, päivämääriin tai pilvipeittoprosenttiin. Voit vapaasti esikatsella löydettyjä laattoja kartalla sekä erikseen että kaikki kerralla.

ladata. Jotta voit käyttää palveluntarjoajan korkearesoluutioisia satelliittikuvia ilmaiseksi ladattavaksi, sinun on lisättävä ne ostoskoriin ja tehtävä tilaus. Lataus tapahtuu sähköpostiosoitteeseesi lähetetyn FTP-linkin kautta.

Analyysi. Kuten palveluntarjoajan nimessä oleva sana "katalogi" viittaa, tämä on vain kokoelma valokuvia ilman mukana tulevia analyyttisiä työkaluja.

INPE-kuvakatalogia suositellaan käyttäjille, joiden pääasiallinen kiinnostus on Etelä- ja Keski-Amerikassa tai Afrikassa. Valitettavasti tämä palveluntarjoaja ei tarjoa ilmaisia ​​maailmanlaajuisia satelliittikuvia, mutta kaiken kaikkiaan se on hyvä käyttäjäystävällinen vaihtoehto satelliittitietojen nopeaan etsimiseen ja lataamiseen, jotka voidaan myöhemmin analysoida toisella ohjelmistolla.

Google Earth: Ilmaisia ​​historiallisia satelliittikuvia käsillä

Thealustatunnettiin aiemmin nimellä Earth Viewer, ja se kuului Keyhole Inc:lle, jonka Google osti vuonna 2004. Vuonna 2005 alustan nimi muutettiin Google Earthiksi. Ohjelmasta on saatavana kaksi versiota: tavallinen (ilmainen) ja Pro, ja se toimii Windowsissa, Linuxissa, macOS:ssä, Androidissa ja iOS:ssä.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (8)

Kuvia. Tilatarkkuus riippuu alueesta, ja tarkimmin kuvatut alueet ovat Las Vegas, Nevada ja Cambridge (15 cm). Tämän palveluntarjoajan ilmaiset ajantasaiset satelliittikuvat tulevat Landsat-8:sta sekä lentokoneista, droneista, leijoista ja ilmapalloista.

Hae. Ohjelma mahdollistaa maantieteellisen sijainnin syöttämisen ja zoomauksen viemällä hiiren osoitinta. Jotkut palveluntarjoajan tarjoamat satelliittitiedot voivat olla vuosikymmeniä vanhoja. Voit myös nähdä Maan 2D- ja 3D-esityksen ilmaiseksi.

ladata. Ilmaisten satelliittikuvien oletustiedosto on KML tai KMZ (zip-pakattu). Palveluntarjoajan ilmainen versio mahdollistaa kuvien tulostamisen sellaisina kuin ne näkyvät näytöllä, kun taas Google Earth Pro tarjoaa pääsyn korkealaatuisiin valokuviin ja laajennettuihin tietokokonaisuuksiin, mukaan lukien historiatiedot sekä GIS-tietojen tuonti ja vienti.

Analyysi. Google Earthin analyyttisten työkalujen puuttumisen korvaamiseksi palveluntarjoaja tarjoaa erillisen alustan, Earth Enginen, ilmaisena resurssina akateemisille, tutkimus- ja kehitysyhteisöille.

NOAA Data Access Viewer: ilmaiset satelliittikuvat Yhdysvaltain rannikkoalueelta

Vapaaohjelmistotoimittajakuuluu NOAA:n rannikkohallinnon toimistoon ja tarjoaa pääsyn satelliittikuviin Yhdysvaltojen, Alaskan, Havaijin ja muiden rannikkoalueiden rannikkoalueilta.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (9)

Kuvia. Käyttäjä voi valita maksutta kolmesta satelliittitietotyypistä: kuvat, maanpeite ja korkeus/lidar. Tiedot lajitellaan palveluntarjoajan, vuoden (nouseva tai laskeva) ja tietojoukon nimen mukaan. Ilmaisia ​​kuvia on saatavilla infrapuna- ja luonnollisilla väreillä.

Hae. Ilmaisten satelliittikuvien hakuvaihtoehtoja ovat osoitteen, pituus-/leveysastekoordinaattien tai laajuuden syöttäminen.

ladata. Jos haluat ladata valokuvia tältä palveluntarjoajalta, sinun on lisättävä ne ostoskoriin, hankittava linkki ja valittava tarvittava tiedostomuoto. Saatavilla on myös ilmainen joukkolataus.

Analyysi. Mukautettuja satelliittitietoja toimitetaan pyynnöstä ja jaetaan sähköpostilinkin kanssa. Vakiotietoihin pääsee Viewerissa olevan linkin kautta.

NOAA-LUOKKA: Ilmaisia ​​satelliittikuvia maaympäristöstä

CLASS on lyhenne sanoistaNOAA:n kattava suuren joukon tiedonhallintajärjestelmä. Tämä on ilmainen elektroninen kirjasto, joka sisältää satelliittitietoja planeettamme ympäristöstä.

Kuvia. Jotkut palveluntarjoajan ilmaisista tietojoukoista on johdettu POES:stä ja GOES:stä (Polar-orbiting Operational Environmental Satellite ja Geostationary Operational Environmental Satellite, vastaavasti). Muita palveluntarjoajan tarjoamia suosittuja satelliittijärjestelmiä ovat Global Navigation Satellite System, Defence Meteorological Satellite Program, Radarsat ja jotkut muut. Käyttäjät voivat vapaasti valita resoluutiot (esim. 1 m tai 4 m).

Hae. Jotta voit etsiä viimeisimpiä ilmaisia ​​satelliittikuvia, sinun on rekisteröidyttävä palveluntarjoajan sivustolle ja mukautettava asetuksiasi. Vaihtoehdot sisältävät haun tietotuotteen, tietojoukon nimen tai UUID:n perusteella. Havainnot kattavat reaaliaikaiset tiedot säästä, valtameristä, kalastuksesta ja ilmastosta (ns. päivän kuva).

ladataon saatavilla ilmaiseksi painamalla latauspainiketta ja tallentamalla kuva palveluntarjoajan NOAA:n hyvityksen ehdoilla.

Analyysi. Tietojen poimimista varten käyttäjät voivat vapaasti valita lähtömuodon, kaistat, kanavanumeron, resoluution, karttapeittokuvan ja bitin/pikselin. Tilauksen tilaa voidaan seurata navigointipaneelista ja palveluntarjoajan sähköposti-ilmoituksilla.

Earth on AWS: Valtava rekisteri ilmaisista satelliittikuvalähteistä ja käyttötapauksista

TheAWS-resurssien rekisteriSen avulla käyttäjät voivat tarkastella tai jakaa saatavilla olevia tietojoukkoja eri palveluntarjoajilta sekä soveltaa niitä erilaisiin kiinnostaviin kohteisiin. Useimpia tietojoukkoja ylläpitävät ja tarjoavat kolmannet osapuoletChen, X. et ai. (2017, tammikuu). Ilmastomallin käyttäminen kaupallisessa pilvilaskentaympäristössä: Tapaustutkimus, jossa käytetään Community Earth System Model (CESM) -mallia Amazon AWS:ssä. 98, 21-25. https://doi.org/10.1016/j.cageo.2016.09.014..

Kuvia. Ilmaiset tilakokoelmat ovat peräisinerityyppisiä satelliitteja(Sentinel-2, Landsat-8, NEXRAD, GOES-16 ja 17, CBERS AWS:ssä ja monet muut). Alusta korostaa käyttöesimerkkejä, jotka liittyvät maatalouteen, katastrofivalmiuksiin, geospatiaaliseen teknologiaan ja muihin.

Hae. Palveluntarjoajien rekisteristä voit löytää tietyille tunnisteille jopa 80 ilmaista satelliittikuvatietojoukkoa eri muodoissa. Esimerkiksi Sentinel-2-tuotteet sisältävät monispektristä mosaiikkidataa (GeoPackage- tai MapCache SQLite -tiedostot) tai GeoTIFF-tiedostoja (RGB tai RGB/NIR).

ladata. Jos haluat ladata ilmaisen satelliittikuvan jostakin luettelossa olevista palveluntarjoajista, siirry kyseiseen tuotteeseen. Jos kyseessä on Sentinel-2 cloudless, valitse alue ja saat kuvan uuteen ikkunaan, jonka voit tallentaa tietokoneellesi tai lähettää mobiililaitteeseen.

Analyysi. Työkalu sisältää useita sovelluksia ja käyttötapauksia. Lisäksi voit vapaasti lisätä omia tasojasi karttoihin ja räätälöidä ne tarpeidesi mukaan.

Zoom Earth: uusimpien satelliittikuvien välitön jakaminen maksutta

Tämän avullapalveluntarjoaja, käyttäjät voivat tarkistaa nykyisen tilanteen sään, myrskyjen ja metsäpalojen osalta tai vuodelta 2000 tai myöhemmin (riippuen sijainnista) asettamalla vuoden, kuukauden, päivämäärän ja kellonajan.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (10)

Kuvia. Zoom Earth näyttää lähes reaaliaikaisia ​​ilmaisia ​​satelliittikuvia, jotka päivitetään 10–15 minuutin välein.

Hae. Satelliittitiedot tulevat NOAA GOES:lta, JMA Himawari-8:lta, EUMETSAT Meteosatilta, GIBS:ltä, Suomi-NPP:ltä, MODIS Aqualta ja Terralta. Palveluntarjoajan historialliset arkistot hyvitetään Bingille ja Esrille. Jos haluat etsiä paikkaa, sinun tarvitsee vain kirjoittaa se kenttään.

ladata. Ilmaisia ​​satelliittikuvia ei ole mahdollista ladata, mutta palveluntarjoaja sallii tietojen ilmaisen jakamisen sosiaalisen median sivustoilla, kuten Facebook, WhatsApp, Telegram, Twitter tai sähköpostitse.

Analyysi. Palveluntarjoaja ei tarjoa erityisiä ominaisuuksia analysointia varten, lukuun ottamatta karttamerkintöjen, live- ja päivittäisten satelliittien, päivittäisten palopisteiden tai myrskyjälkien lajittelua. On mahdollisuus mitata pinta-ala ja etäisyys ja zoomata keskustaan ​​sekä siirtyä sijaintiisi, kaikki ilmaiseksi.

Maxar Open Data -ohjelma: Satelliittikuvaluettelo pelastukseen

Tuote on tarkoitettu auttamaan pelastustehtäviä hallitsemaan katastrofeja ja reagoimaan hätätilanteisiin. Se on hyvämaineinen ilmaista tietoa luonnononnettomuuksista, kuten hurrikaaneista, taifuuniista, metsäpaloista, tulvista, räjähdyksistä ja maanjäristyksistä, sekä lyhyitä kuvauksia ja valokuvia.

Kuvia. Maxar-satelliitit tarjoavat korkearesoluutioisia satelliittikuvia ilmaiseksi.

Hae. Palveluntarjoajan käyttöliittymän avulla voit etsiä katastrofitapahtumia niiden nimen ja päivämäärän perusteella viimeisimmästä vuoteen 2010. Aiemmat tiedot ovat saatavilla arkistosta. Napsauttamalla "Lisätietoja" saat luettelon saatavilla olevista ilmaisista kuvista, jotka on lajiteltu niiden henkilöllisyyden ja päivämäärän mukaan.

ladata. Voit tallentaa kuvia tietokoneellesi ilmaiseksi esikatselun avulla TIFF-tiedostoina.

Analyysi. Palveluntarjoaja ei tarjoa sovelluksen sisäisiä analyyttisiä työkaluja.

NASA Worldview: Noin 900 korkearesoluutioista online-satelliittikuvaa innokkaaseen opiskeluun

ThesovellusNASAn EOSDIS-järjestelmästä mahdollistaa maailmanlaajuisesti saatavilla olevien täyden resoluution satelliittikuvien interaktiivisen selaamisen lähes reaaliajassa (kolmen tunnin haun jälkeen). Tämän palveluntarjoajan avulla voit käyttää ilmaista ajantasaista tietoa katastrofien hallinnasta (palot, tulvat) ja ilmanlaadusta. Selailu on mahdollista tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (11)

Kuvia. Satelliittikuvien toimittaja tarjoaa korkearesoluutioisia kuvia MODIS-, NASAn LANCE-, EOSDIS DAAC-, NOAA- jne.

Hae. Haku tapahtumien ja päivämäärien mukaan on mahdollista napsauttamalla tai pyyhkäisemällä aikajakaa. Suurin osa kuvista on saatavilla tavallisessa geospatiaalisessa projektiossa, mukaan lukien arktisen ja Etelämantereen kuvat.

ladata. Palveluntarjoajan käyttäjät voivat jakaa pysyvän linkin tai ladata tarvittavat ilmaiset satelliittikuvat tilannekuvavaihtoehdon kautta valitsemalla haluamasi resoluution (30 m–10 km), tiedostomuodon (JPEG, KMZ, GeoTiff, PNG), pakkaamalla ja napsauttamalla latauspainike.

Analyysi. Palveluntarjoaja tarjoaa sinulle joukon peittokuvia, pohjakerroksia ja lisäkerroksia useisiin muokkauksiin muun muassa ilmanlaadun, pölymyrskyjen, kuivuuden, tulvien, kasvillisuuden, tuhkapilvien ja toimituksen tarkistamiseksi.

Yksityiskohtaiset online-opastukset ilmaisten satelliittikuvien käyttämisestä ja lataamisesta auttavat palveluntarjoajan käyttäjiä navigoimaan työkalussa korostaen sen monia ominaisuuksia.

JAXAn ALOS World 3D: Maaplaneettamme digitaalinen malli

ALOS World 3Don Japan Aerospace Exploration Agencyn (JAXA) luoma ilmainen ei-kaupalliseen käyttöön tarkoitettu digitaalinen malli planeettamme pinnasta.

Kuvia. Siinä on 30 metrin vaakaresoluutio (tästä lyhenne AW3D30). Ilmainen satelliittikuvien toimittaja perustuu yli 3 miljoonaan kuvaan, jotka on saatu PRISM-työkalulla DAICHI:ssa, Advanced Land Observing Satellite (ALOS, lyhennettynä). Tehtävä kesti vuosina 2006-2011.

Hae. Voit lähentää ja loitontaa karttaa tai siirtää karttaa hiirellä. Ohjelmasta on useita julkaisuversioita. Uusin on 4.0.

ladata. Palveluntarjoajan ilmaiset satelliittikuvat voidaan ladata tietojoukkoon johtavan linkin kautta. rekisteröinti vaaditaan. Alkuperäiset DSM-tiedostot näytetään GeoTiff-muodossa, joka voidaan muuntaa edelleen SRTM HGT:ksi.

Analyysi. Tämä palveluntarjoaja ei tarjoa minkäänlaista analyyttistä työkalua.

VITO Vision: Lataa satelliittikuvia laajasta valikoimasta optisia tehtäviä

VITOon ilmaisten satelliittikuvien toimittaja tuotejakeluportaalissaan, saatavilla tilauksella tai ilman. Palveluntarjoajan tilaus tarjoaa edistyneitä hakutoimintoja sekä mahdollisuuden saada tarvittavat tiedot tulevaisuudessa, kun ne ovat saatavilla.

Kuvia. Se on ryhmitelty useisiin kokoelmiin (esim. Proba-V, Spot-vegetation, Sentinel-2, Metor-AVHRR, Envisat-Meris palveluntarjoajan portaalissa. Resoluutio vaihtelee 100 metristä 1 kilometriin.

Hae. Jokaisessa luokassa ja alakategoriassa käyttäjät määrittävät hakuehtonsa, kuten kiinnostavan alueen, vetämällä tai kirjoittamalla maan tai maanosan hakukenttään, määrittämällä ajanjakson ja napsauttamalla hakupainiketta. Palveluntarjoaja tarjoaa ilmaisen esittelyoppaan, jossa selitetään portaalin käyttöä.

ladata. Ilmaisten satelliittikuvien katselu on sallittua nimettömänä, kun taas lataaminen edellyttää rekisteröitymistä ja palveluntarjoajan käyttöehtojen hyväksymistä. Tiedostot voidaan hakea KML-muodossa. Hakutuloksissa on pikkukuva, ja ne voidaan ladata yksitellen tai kaikki yhdessä. Suuria tietomääriä varten on parasta tehdä tilaus ja saada sähköpostilinkki palveluntarjoajalta. Asenna FTP-asiakasohjelma nopeaa latausta varten.

Analyysi. Jotkut palveluntarjoajan tarjoamat ilmaiset kokoelmat (esim. Proba-V 300 m) sisältävät punaisen nauhan ja NDVI-projektiot. Viilojen ompeleminen ja nauhayhdistelmät suoritetaan pyynnöstä räätälöityissä tilaustoimituksissa (tietyille käyttäjille).

Maailmanlaajuinen maanpeittopalvelu: yli petatavun resurssi satelliittikuvien lataamiseen

Portaali on suuri arkisto ilmaiselle satelliittikuvadatalle, jota ylläpitää ja ylläpitääMaantieteellisten tieteiden laitos Marylandin yliopistossa, YhdysvalloissaPalveluntarjoaja voi olla hyödyllinen kaikille globaaleista ympäristöjärjestelmistä kiinnostuneille.

Kuvia. Ilmainen satelliittikuvien toimittaja näyttää maanpeitteen ja sen muutokset paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Se kattaa metsät, viljelykasvit, ruohot, hiekkat ja kaupunkirakennukset.

Hae. Voit käyttää tekstipohjaisia, ajallisia ja/tai spatiaalisia kyselyitä tehdäksesi hakuja ostoskorissa.

ladata. Ilmainen satelliittikuvien lataus on saatavilla GBLF:stä FTP-asiakkaan kautta. Suuremmassa mittakaavassa ilmaista, yksityiskohtaista satelliittidataa voidaan hakea Earth Science Data Interfacen (ESDI) kautta. Palveluntarjoajan datasovelluksia ovat tiede, ympäristötutkimukset, resurssien ja katastrofien hallinta sekä tietojenkäsittely.

Analyysi. Palveluntarjoajan tarjoama saman maaston vertailu eri päivinä mahdollistaa pienimpienkin muutosten havaitsemisen maan pinnalla.

UNAVCO: Live and Historical Satellite Data toimivia oivalluksia varten

UNAVCOon yliopistokonsortio, jonka pääkonttori on Coloradossa, Yhdysvalloissa. Se tarjoaa ilmaista geotiedetietoa.

Kuvia. Tämän palveluntarjoajan kautta on saatavilla ilmaisia ​​suoria satelliittikuvia BINEX-, RINEX- ja RTCM-muodoissa.

Hae. Tietotyypit on ryhmitelty GPS/GNSS-, SAR-, Lidar/SfM-, seismis- ja troposfäärisiin tietotyyppeihin sekä jo ladattuihin että parhaillaan suoratoistettavissa oleviin tietotyyppeihin. Jokaisessa palveluntarjoajan tarjoamassa tietoluokassa on video-opastus, jossa on käyttöohjeet. Esimerkiksi päivittäin tai tunneittain ilmaiset GPS-ilmaiset ajantasaiset satelliittikuvat suodatetaan verkon ja aseman nimen ja ajanmukaisen saatavuuden mukaan.

ladata. Voit tallentaa viimeisimmät hakutulokset lisäämällä ne ostoskoriin ja esiasentamalla UNAVCO-latausohjelman tai joitain muita asiakkaita edistyneitä tietojen käyttöä ja mukauttamista varten (Java, Web-palvelut, FTP, GSAC). Ilmaisia ​​reaaliaikaisia ​​satelliittikuvia on saatavilla pyynnöstä sähköpostitse palveluntarjoajalle.

SAR-tietojen osalta suositellaan saumatonta SAR-arkistoa. Sen kautta käyttäjät voivat valita radan, karhon ja satelliitin nimen. Pääsy SAR-tulosten lataamiseen myönnetään SAR-tutkimuslaitosten tytäryhtiöille.

Analyysi. Palveluntarjoaja tarjoaa lisäksi ohjelmiston hankitun ilmaisen tiedon (GPS/GNSS, SAR ja TLS) käsittelemiseksi.

ISRO-NRSC:n Bhuvanin intialainen geoalusta: Intian panos kaukokartoituksiin

Bhuvanon Intian avaruustutkimusorganisaation ja National Remote Sensing Centerin yhdessä ylläpitämä ilmainen kaukokartoitustietojen toimittaja.

Ilmaiset satelliittikuvat: tiedontarjoajat ja -lähteet kaikkiin tarpeisiin (12)

Kuvia. Palveluntarjoajan tiedot ovat peräisin intialaisista satelliiteista (mukaan lukien IMS, Oceansat, Cartosat ja Resourcesat). Se sisältää ilmaisia ​​satelliittikuvia pääasiassa Intian mantereen alueella, ja siinä on useita maailmanlaajuiseen käyttöön soveltuvia ominaisuuksia (esim. NDVI:n globaali kattavuus).

Hae. Voit hankkia ilmaisia ​​satelliittikuvia valitsemalla satelliitteja/antureita, teemoja/tuotteita ja ohjelmia/projekteja. Palveluntarjoaja kerää tietoja erityisesti seuraaviin ryhmiin: maa ja maasto, valtameri ja fyysinen, maa ja kasvillisuus (paikallinen ja globaali NDVI tai kasvillisuuden osuus).

ladata. Ilmainen portaali antaa yksityiskohtaiset ohjeet, mutta tiedot ovat vain rekisteröityneiden käyttäjien saatavilla.

Analyysi. Bhuvan-palveluntarjoaja tarjoaa joukon ilmaisia ​​interaktiivisia ominaisuuksia, kuten rajauslaatikko, karttataulukko, laatat ja interaktiivinen piirustus.

Vinkkejä ilmaisten satelliittikuvaalustojen hyödyntämiseen

Tässä on muutamia vinkkejä ilmaisten tai kaupallisten satelliittikuvien tarjoajien valitsemiseen ja niiden hyödyntämiseen:

  • Etsi alustat. Säästäksemme aikaasi olemme koonneet yllä olevan luettelon suurimmista satelliittikuvien tarjoajista, mukaan lukien tunnetut luotettavat alustat, valtion virastot ja akateemiset laitokset. Tarjolla on monia muita ilmaisia ​​keski- ja korkearesoluutioisten satelliittikuvien tarjoajia, mutta suosittelemme, että aloitat näistä GIS-datapalveluista parhaan kokemuksen saamiseksi.
  • Tutustu eri alustojen ominaisuuksiin. Tutustu kunkin palveluntarjoajan ominaisuuksiin ja ominaisuuksiin ymmärtääksesi heidän datatarjontansa, resoluutionsa, ajallisen kattavuuden ja tuetut tietomuodot.
  • Rajoita hakuasi. Määritä erityisvaatimukset ilmaisille satelliittikuville, kuten kiinnostava alue, ajallinen kantama, spatiaalinen resoluutio ja spektrikaistat, ja tarkenna löydösi käyttämällä alustan hakusuodattimia.
  • Tutustu visualisointi- ja analyyttisiin työkaluihin. Varmista, että käytettävissä olevat vaihtoehdot voivat tarjota sinulle tarvittavan tiedon laadun, selkeyden, kattavuuden ja näkemyksen tarpeisiisi.
  • Lataa valikoivasti. Valitse ruudut tai kiinnostavat alueet sen sijaan, että lataat koko suuren palveluntarjoajan tietojoukot. Suodattamalla pois epäolennaiset tiedot voit säästää aikaa ja tallennustilaa tinkimättä projektiisi tarvitsemistasi tiedoista.

Lue aina palveluntarjoajan resoluutiokatot, lisenssirajoitukset ja palveluehdot varmistaaksesi, että käyttötarkoituksesi on sen hyväksyttävien parametrien mukainen. Yllä olevien ohjeiden noudattaminen auttaa sinua valitsemaan parhaat satelliittikuvatoimittajat tarpeisiisi.

Kirjailijasta:

Kateryna Sergieieva EOS Data Analyticsin vanhempi tutkija

Kateryna Sergieieva liittyi EOS Data Analyticsiin vuonna 2016. Hän on FT. tietotekniikassa ja 15 vuoden kokemus kaukokartoituksesta.

Kateryna on EOSDA:n vanhempi tutkija. Hänen erikoisalaansa on teknologioiden kehittäminen luonnon- ja keinomaisemien satelliittiseurantaan sekä pinnan piirteiden muutosten havaitsemiseen. Kateryna on asiantuntija kaivosalueiden, maatalousmaiden, vesikohteiden ja muiden piirteiden tilan analysoinnissa monikerroksiseen paikkatietoon perustuen.

Kateryna on apulaisprofessori, joka tekee tutkimusta Dnipron teknillisessä yliopistossa. Hän on kirjoittanut yli 60 tieteellistä artikkelia.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated: 11/11/2023

Views: 6309

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.